NeedBased_A2A2188.jpg
WORK

9K

0.00

Evocative of the traditional ski chalet, this timber-clad passive house retreat sits adjacent to the ski trails of Taos Ski Valley. Tall wooden curtain wall glazing projects the viewer into the densely treed landscape and neighboring mountain ranges. Simplified gable roof and rigorous wood cladding vernacular is anchored by a board-formed concrete podium. Reclaimed stone slate roofing from the original county courthouse in Silverton, Colorado is used as siding. Ground-to-air heat exchanger (also called an Earth tube) tempers the low ambient temperatures common at the project’s 10,000-foot elevation. 

Images & photos by: Kate Russell

Add To Cart
NeedBased_A2A2188.jpg
PREVIEW_A2A2366.jpg
NeedBased_A2A2642.jpg
NeedBased_A2A2693.jpg
NeedBased_A2A2382.jpg
NeedBased_A2A2575.jpg
FERLIC_GROUND FLOOR PLAN cu.png
PREVIEW_A2A2730.jpg
B.jpg
NeedBased_A2A2568.jpg
NeedBased_A2A2669.jpg
NeedBased_A2A2700.jpg
NeedBased_A2A2776.jpg
C.jpg
IMG_7349.jpg
IMG_0621.jpg
PREVIEW_A2A2288.jpg
NeedBased_A2A2615.jpg
PREVIEW_A2A2492.jpg
PREVIEW_A2A2736.jpg